Onverwachte rekeningen? Leen direct 500 euro

Niets is vervelender dan onverwachte rekeningen ontvangen die betaald moeten worden. Bijvoorbeeld wanneer je een rekening van 500 euro of meer binnen krijgt van de gemeente en die ook nog eens binnen een aantal dagen of weken betaald moet worden.

Niet iedereen heeft zomaar zoveel geld voorhanden. Een lening afsluiten is in dat soort situaties dan ook bijna onvermijdelijk. En tegenwoordig zijn er zelfs leningen die je heel gemakkelijk via het internet kan afsluiten.

Een voorbeeld van zo’n lening is een snelle lening. Een snelle lening kun je heel gemakkelijk via internet afsluiten bij een van de vele kredietverstrekkers die snelle leningen aanbieden.

Het grote voordeel van een snelle lening is dat iedereen er gebruik van kan maken.
Er word namelijk geen BKR controle uitgevoerd bij een snelle lening. Hierdoor kunnen dus ook mensen met een negatief BKR verleden gebruik maken van deze lening.

De reden dat de kredietverstrekkers geen BKR controle uitvoeren is omdat dat simpelweg te veel tijd kost. Er gaan namelijk 2 tot 5 dagen overheen voordat je de gegevens van iemand hebt ontvangen van het BKR in Tiel.
[ad#336×280-rechts]
Die tijd hebben de mensen niet die gebruik maken van een snelle lening. Zij zijn namelijk opzoek naar een manier om snel geld op hun rekening te ontvangen, en met een snelle lening staat het geld binnen 10 minuten al op je rekening.

Er zitten echter wel twee grote nadelen aan een snelle lening. Deze twee nadelen zijn de korte terugbetalingstermijn en het hoge rente percentage.

Een snelle lening kent in veel gevallen slechts een terugbetalingstermijn van 30 dagen. Dit betekend dat je de lening direct moet terugbetalen wanneer je eerstvolgende salaris is gestort. Je moet er daarom wel zeker van zijn dat jouw inkomen hoog genoeg is om dit bedrag in een keer terug te kunnen betalen.

Het hoge rentepercentage is een ander groot nadeel van de snelle lening. Het rentepercentage is namelijk vaak minimaal 3 keer zo hoog als dat van een “normale” lening. Het rentepercentage van een normale lening ligt vaak rond de 8% en het rentepercentage van een snelle lening vaak rond de 25%.