Snel een lening afsluiten? Binnen enkele minuten staat het op je rekening

Ben jij 21 jaar of ouder en heb jij een vast inkomen? Een vast inkomen is niet alleen salaris, maar het kan ook kinderbijslag of studiefinanciering zijn. Dan kun jij direct een lening afsluiten en staat het geld al binnen 10 minuten op je rekening.

Vele kredietverstrekkers op internet bieden leningen aan waarbij het geld al binnen enkele minuten op je rekening staat. Ideaal voor mensen die krap zitten en dus geld nodig hebben om boodschappen te doen, rekeningen te betalen of een andere aankoop te doen.

Leningen die binnen enkele minuten op je rekening staan worden vaak snelle leningen of spoed leningen genoemd. Het voordeel is dat je de lening geheel online afsluit. Als jouw aanvraag is goedgekeurd krijg je een sms-code. Als je die code in een sms-bericht verstuurt naar de kredietverstrekker wordt direct automatisch het geldbedrag op je rekening gestort.[ad#336×280-rechts]

Een snellere manier om geld te lenen is er niet. Aan alle leningen zitten voorwaarden dus ook aan deze lening. Wanneer je de lening hebt afgesloten heb je maximaal 30 dagen om de lening weer terug te betalen. Dit is een erg korte periode wat betekend dat je de lening echt moet zien als een tijdelijke oplossing.

Met een snelle lening kun je bedragen tot en met 750 euro lenen. Maar aan de hand van je vaste inkomen wordt bepaald voor welk bedrag jij in aanmerking komt. Op die manier verzekeren de kredietverstrekkers zichzelf ervan dat jij de lening terug kunt terug betalen. Zij doen namelijk geen BKR check doordat zij simpelweg de tijd daar niet voor hebben.

Een ander nadeel is dat de rente van een snelle lening vaak vele malen hoger is dan die van een “normale” lening. De rente is vaak tussen de 15% en 20%. Dit is natuurlijk heel erg hoog maar je betaalt maar één keer rente over het geleende geldbedrag. Over een langere periode genomen ben je dus altijd minder geld kwijt dan bij een “normale” lening.