Snel geld lenen en snel aflossen

Voordat je een lening afsluit bekijk je eerst goed de voorwaarden. Een voorwaarde van veel leningen is dat je het geleende geldbedrag plus de rente wordt verdeelt over een lange looptijd met een lage aflossing. Dit lijkt misschien gunstig, je bent immers maandelijks maar een klein bedrag kwijt. Niets is echter minder waar.

Het gevoel dat mensen hebben bij een lange looptijd met een lage aflossing is heel begrijpelijk. Het wordt namelijk in alle commercials op televisie, radio en internet vertelt dat, dat de meest voordelige manier is van geld lenen. Maar dat klopt helemaal niet. Kredietverstrekkers zeggen dit zodat zij meer rente aan jou kunnen verdienen. Als jij namelijk in één keer 500 terug betaalt in plaats van 6 maanden lang 100 euro verdient de kredietvertrekker 100 euro minder. Dit betekend dus hoe hoger het aantal aflossingen, hoe vaker de kredietverstrekker rente bij jou in rekening kan brengen.
[ad#336×280-rechts]
Hoe korter de looptijd is hoe voordeliger. Het moet echter wel haalbaar zijn, daarom is het van belang dat je voordat je een lening afsluit bedenkt wanneer je het gehele bedrag plus de rente kunt terug betalen. Op het moment dat u de lening in één keer aflost zal je het zeker zien op je bankrekening. Maar het is verstandiger om dan even zuinig aan te doen met boodschappen in plaats van weer een nieuwe lening af te sluiten. Het geld wat je namelijk anders iedere maand kwijt was bespaar je nu de vele maanden erna.

De looptijd en het rentepercentage van de lening geven dus aan of een lening “duur” of “goedkoop” is. Om erachter te komen welke lening voor jou het goedkoopst is moet je verschillende kredietverstrekkers met elkaar gaan vergelijken op internet. Als je snel geld wilt lenen, maar de lening ook weer snel wilt aflossen is een kortlopende lening een goede optie.

Een kortlopende lening heeft namelijk als voorwaarden dat je het geleende bedrag plus de rente binnen 30 dagen terug moet betalen. Je zit bij deze lening dus nooit aan een lange looptijd met rente. Op die manier bespaar je dus altijd flink wat geld.