Snel geld lenen, maar nooit meer dan verantwoord

Geld lenen is voor veel mensen nog een taboe. Mensen vertellen niet graag aan elkaar of ze geld lenen, en zo ja al helemaal niet hoeveel ze dan lenen en tegen welke rente. Je hoeft je echter helemaal niet te schamen voor het lenen van geld, 1 op de 3 huishoudens leent namelijk geld. Hypotheken zijn hier dan nog niet eens meegeteld.

De reguliere banken bieden vaak leningen aan met een lange afbetalingstermijn waarover je veel rente betaalt en dus niet zomaar van een lening af bent. Er zijn echter ook kredietverstrekkers op internet die leningen aanbieden met een terugbetalingstermijn van 30 dagen. Dit is erg kort, wat inhoud dat je de lening terugbetaalt wanneer je eerstvolgende salaris wordt gestort.[ad#336×280-rechts]

Deze leningen worden flitsleningen genoemd. Het klinkt misschien heel onvoordelig zo’n korte terugbetalingstermijn, maar het tegenovergestelde is waar. Je betaalt over deze namelijk maar 1 keer rente. Deze rente is wel een stuk hoger dan van een “normale” lening, maar uiteindelijk ben je een stuk goedkoper uit en je loopt niet langer dan nodig rond met een schuld.
Om een flitslening af te sluiten hoef je maar een paar handeling te verrichten. Je gaat op internet opzoek naar een kredietaanbieder die flitsleningen of snelle leningen aanbieden. Als je een goede kredietaanbieder hebt gevonden dan vul je online een aanvraagformulier in, als jou aanvraag wordt goedgekeurd kun je zelf aangeven wanneer jij het geld op je rekening wilt hebben staan.

Een flitslening is dus een hele snelle lening, maar hij is ook zeker verantwoordt. Je kunt alleen gebruik maken van een flitslening als je vast inkomen hebt en minimaal 21 jaar bent. Bij het aanvragen van een flitslening moet je een kopie van je laatste loonstrookje meesturen. De kredietaanbieder kijkt dat naar het vaste inkomen dat jij iedere maand ontvangt en maakt dan een berekening die bepaalt hoeveel jij maximaal kunt lenen. Je kunt dus nooit meer lenen dan je kunt terugbetalen.