Telefoon kapot? Koop vandaag nog een nieuwe met een lening van 600 euro

Heeft jouw mobiele telefoon het begeven? Of heb je hem per ongeluk laten vallen en beschik je niet over een verzekering? Dan zit er nu niets anders op dan een nieuwe aan te schaffen.

Een nieuwe telefoon kan je al met paar tientjes kopen. Echter wanneer je een smartphone wilt ben je meer geld kwijt. Het bedrag dat je dan kwijt bent ligt al snel rond de 400 euro.

Het resterende bedrag dat je dan hebt geleend kun je gebruiken om dit keer wel een verzekering af te sluiten. Door een verzekering af te sluiten voorkom je dat deze situatie zich nog een keer voor kan doen.

Maar nu wil je een nieuwe telefoon en het liefst vandaag nog. Want leven zonder een mobiele telefoon valt vandaag de dag niet mee. Er zijn speciale leningen die je heel gemakkelijk via internet afsluit en waarbij het geld vandaag nog op je bankrekening wordt gestort.

Een dergelijke lening wordt vaak een korte lening genoemd. Deze lening kun je alleen via internet afsluiten bij een online kredietverstrekker. Zij doen namelijk geen BKR check waardoor het geldbedrag dezelfde dag nog op je rekening kan staan. Sommige online kredietverstrekkers beloven het geld zelfs al binnen 10 minuten op je rekening te storten.
[ad#336×280-rechts]
Een korte lening heet echter niet voor niets een korte lening. Je kunt het geldbedrag namelijk maar voor een zeer korte periode lenen, namelijk 30 dagen. Wanneer deze korte afbetalingsperiode is afgelopen dien je het geleende bedrag plus de rente hebben terugbetaald.

Doe je dit niet of heb je simpelweg daar niet genoeg geld voor dan stijgt de rente met de dag waardoor je uiteindelijk een bedrag moet terugbetalen dat niet eens meer in de buurt komt van het originele geleende geldbedrag. Het is dan ook niet aan te raden deze betaling uit te stellen.

Een ander nadelige factor van een korte lening is de rente. Het bedrag dat je aan rente moet betalen is vele malen hoger dan het bedrag dat je bij een normale lening moet betalen aan rente. Het rentepercentage van een korte lening ligt vaak rond de 25% terwijl deze bij een normale lening vaak maar 8% is.

Voor het afsluiten van een korte lening is het daarom erg belangrijk dat je goed overweegt of deze manier van geld lenen wel de beste voor jou is. Een korte lening moet meer worden gezien als een noodlening waarbij je weet dat je de volgende maand genoeg geld ontvangt waardoor je alles gemakkelijk kunt terugbetalen.